Omgeving

U kunt uitstekend met de auto of de trein uitstapjes maken naar Cortona, Perugia, Siena, Arezzo, Florence en Rome. Il Giardino ligt vlak bij Terontola waar de sneltrein tussen Rome en Florence stopt.

Tuoro sul Trasimeno

Het dorp Tuoro sul Trasimeno bevindt zich op loopafstand (20 minuten) van Sanguineto. In het dorp bevinden zich een paar leuke restaurantjes waar het op het terras op zomeravonden goed toeven is. Op de piazza kunt u genieten van een cappucino of vino.

Lago di Trasimeno

Het meer, waar u een prachtig uitzicht op heeft, ligt op 3 km. Er is een zandstrand en u kunt er stoelen, bedden en een parasol huren. Ook zijn er mogelijkheden voor watersport. In tegenstelling tot in Il Giardino zijn er aan het meer voldoende activiteiten voor kinderen. U kunt ook met de boot naar de andere plaatsen aan het meer of naar Isola Maggiore, een de drie eilandjes. Altijd een leuk dagtripje.

Il Giardino in Sanguineto ligt op historische grond. Hannibal versloeg daar de Romeinen. Veel herinnert nog aan deze slag en er is een route uitgezet langs de vele historische plaatsen.

De omgeving is ook een walhalla voor wandelaars, fietsers (mountainbike) en ruiters.

Perugia, de hoofdstad van Umbriƫ, bevindt zich op een half uurtje rijden van Sanguineto.